головна про Іваничі і Іваничівщину публікації - новини, статті, огляди форум - місце спілкування іваницівців і не тільки фотогалерея сайти жителів Іванич і Іваничівщини довідка працевлаштування профспілка працівників інформаційних технологій - програмісти, системні адміністратори і інші гостьова книга про нас - проект, цілі, завдання докладно розділи, які існують на сайті
Новини і публікації
пейзаж
08/08/2008
комент.:[0]
Детальніше

Детальніше пан
08/08/2008
комент.:[0]
Опитування
Каталог установ і організацій мiста Нововолинськ

Яндекс.Метрика
Курс долара

Погода в Іваничах
 
Футбольна Ліга Іваничівщини

Новини  
Європейські Дні Добросусідства. [ 29.08.2009 17:08 ]

Європейські Дні Добросусідства.

            29-30 серпня 2009 року на руслі ріки Буг неподалік с. Кречів, м. Нововолинськ (Волинська область) та острова Крилів (Люблінське воєводство) відбудуться Європейські Дні Добросусідства. На прикордонних територіях України та Польщі спеціально для цієї події буде споруджено міст над рікою Буг. 
     У програмі заходів: Форум транскордонної співпраці, Екуменічна молитва за участю ієрархів та духовенства з Польщі та України, транскордонний ярмарок, футбольний матч, інтеграційні та спортивні заходи для дітей та молоді, ярмарок ремесел, „Єврореспубліка”, виступи польських та українських фолькових колективів та ряд інших подій. Однією з родзинок свята буде урочиста церемонія вручення нагороди Капітули польсько-українського поєднання цьогорічним її лауреатам. Кульмінацією Днів Добросусідства стане музичне дійство «Кордон 835», хед-лайнером концерту є український гурт „Друга Ріка”. (www.drugarika.com). Також виступатимуть гурти „Екібана” (Луцьк), „Аут Край” (Луцьк) та „Оратанія” (Львів).   
     Мета проведення Європейських Днів Добросусідства  - звернення уваги громадськості на стан кордону, створення простору для розвитку польсько-української співпраці, залучення широкого кола громадськості до популяризації української культури в світі та творення мостів між народами, які творять Європейську спільноту. Усі присутні зможуть переконатися, що Польща та Україна - це родина і що в неба та музики немає кордонів.
     Організаторами заходу є МГО „Академія Української Молоді” (Львів) спільно з  Фундацією духовної культури пограниччя  (Люблін), при співпраці з ВОМГО „Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе)”, ВОО „Національний Альянс”(Луцьк) та за сприяння Міністерств закордонних справ, Державної прикордонної та митної служби, Волинської та Львівської облдержадміністрацій, Люблінського воєводства, Посольства України в Республіці Польща, Посольства РП в Україні, Польського інституту в Києві,  Нововолинської міської ради, Іваничівської райдержадіміністрації, Львівської міської ради, Луцької міської ради та низки інших організацій та установ. Європейські Дні Добросусідства відбуваються за фінансової підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» та  Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.
     Через мистецтво, культуру, спільну молитву, транскордонний ярмарок та зустрічі молоді ми прагнемо долучитися до творення європейського майбутнього України, практичного втілення в життя ідеї добросусідства, розвитку українсько-польської співпраці та євроінтеграції, особливо важливих у прикордонному регіоні, в рамках спрощення візового режиму для українців та у контексті приготувань до Євро 2012.
     Більше інформації шукайте на сайті дійствa: www.kordony.net

Ідея.
     Коли хтось вперше опиниться на самому українсько-польському кордоні, то зауважить, що він ніяк не змінився з часів Радянського Союзу. Це дуже особливо та вражаюче: колючі дроти, викопані рови, заорані землі. Без динамічних заходів, спрямованих на зміни в транскордонних відносинах, впродож однієї ночі цей кордон може стати залізним муром, або другою Берлінською стіною.
     Перші транскордонні урочистості відбулися в 2004 році під назвою „Транскордонний діалог польської та української культур”, другі – «Від залізної стіни до відкритості», треті – «Кордон, який об’єднує», четверті – «Європейський міст», п’яті – «Європейське партнерство». Кожного року заходи, крім спільної програми, мають ще й певну специфіку.
     Заходи відбуваються безпосередньо біля лінії кордону. Місце проведення заходу – кордон – природньо та невимушено сприяє втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого та приязного кордону між ЄС і Україною.  Європейські дні добросусідства на кордоні – святкування закінчення літа, волевиявлення про те, що ми хочемо бачити європейське майбутнє України та долучитися до будівництва мостів, а не залізних мурів між народами, які творять європейську спільноту. Захід має значення та виконує роль символу поєднання та братерства, служить розвитку українсько-польської співпраці та євроінтеграції, особливо важливих у прикордонному регіоні в рамках розширення Шенгенської зони та у контексті приготувань до Євро 2012.
    В рамках Днів Добросусідства відбуватимуться:

  • музично-мистецьке дійство "Кордон 835"
  • форум транскордонної співпраці
  • екуменічна молитва
  • європеспубліка
  • футбольний матч
  • кулінарний пікнік з традиційною кухнею
  • пленер, ярмарок народних ремесел, майстер-класи
  • інтеграційні заходи для дітей та молоді

    Не чекай до Євро-2012, не потрібно лічити позначки на прикордонній смузі, вирушайте разом із друзями на захід до Кречова-Нововолинська на Європейські дні добросусідства. Нехай Буг поєднає нас!

 Програма

український час
(польський час)

29 серпня, субота, 
Кречів – Україна

29 серпня, субота, 
Крилів – Польща

30 серпня, неділя, 
Нововолинськ – Україна

10:00-11:00
(09:00-10:00)

Облаштування презентаційних стендів для Транскордонного Ярмарку 
Початок реєстрації гостей, ЗМІ, учасників (шатро реєстрації)

Облаштування презентаційних стендів для Транскордонного Ярмарку 
Початок реєстрації гостей, ЗМІ, учасників

Презентація інвестиційних проектів Нововолинська

11:00-19:00
(10:00-18:00)

Транскордонний Ярмарок 
ярмарок ремесел, майстер-класи, творчі майстерні, ярмарок агросадиб Волині
кулінарний пікнік

(територія Ярмарку)
інтеграційні заходи для дітей та молоді
(дитячий майданчик)
боді арт на європейську тематику, 
квест та вікторини на тематику про ЄС,
(територія Єврореспубліки)
фестиваль фізичної культури та спорту 
(спортивний майданчик)

Транскордонний Ярмарок
ярмарок ремесел 
інтеграційні заходи для дітей та молоді  
кулінарний пікнік,
виставка мистецьких творів, регіональної народної творчості майстер-класи, творчі майстерні 
Інсценізація готського поселення, лицарський турнір

Виступи польсько-українських народних колективів (фолькова сцена на острові)

Круглий стіл за участю експертів, представників влади, бізнесу на тему «Економічне прикордонне співробітництво: моделі співпраці, труднощі та перспективи»
Підведення підсумків Форуму Транскордонної співпраці

Культурна програма в рамках святкування Дня міста Нововолинськ

11:00-12:45
(10:00-11:45)

Відкриття Форуму транскордонної співпраці. «Підготовка та реалізація транскордонних проектів»: практичний досвід(шатро)

 

 

14:00-15:30
(13:00-14:30)

Зустріч VIP гостей  на кордоні  (міст) 
Круглий стіл «Східне Партнерство: актуальний стан, труднощі та перспективи.(велике шатро)

Зустріч VIP гостей  на кордоні (міст)

 

15:30-16:00
(14:30-15:00)

Брифінг для ЗМІ (біля великого шатра – неподалік мосту)

 

 

16:00-18:00
(15:00-17:00)

Презентації програм Фондів у сфері транскордонної співпраці та євроінтеграції
(шатро)

Екуменічна Молитва 
Встановлення пам’ятного знаку – символу примирення на острові в Крилові 
Вручення статуеток поєднання Лауреатам нагороди Капітули Польсько-українського поєднання

17:00-18:00
(16:00-17:00)

Футбольний матч  польських та українських журналістів
(спортивний майданчик)
Зустріч молодіжних лідерів(шатро)

 

18:00-23:00
(17:00-22:00)

Музичне дійство, 
концерт Кордон 835»

(велика сцена)

 

22:00-22:30
(21:00-21:30)

Ленд-арт – мистецтво на землі
(русло ріки Буг)

Ленд-арт – мистецтво на землі
(русло ріки Буг)

 

24:00-01:00
(23:00-24:00)

Ватра (наметове містечко)

 

 

 



«НАДБУЖАНСЬКІ ЗУСТРІЧІ – ГРУБЕШОВ - 2010»
[22.07.2010 14:31] - «27 червня 2010 року в м.Грубешов Республіка Польща відбулися ХУ «НАДБУЖАНСЬКІ ЗУСТРІЧІ – ГРУБЕШОВ - 2010». Українську делегацію представляли художні колективи м.Володимир-Волинська, Іваничівського та Ківерцівського районів.
В селищі Іваничі відбулося святкування проводів зими.
[18.02.2010 16:14] - 14 лютого 2010 року в селищі Іваничі відбулося святкування проводів зими. Започаткувала цю традицію Іваничівська селищна рада разом з трудовими колективами Дому «Просвіта», виробничого управління житлово-комунального господарства, відділу сім’ї і спорту райдержадміністрації, будинку «Школяра».

І місце посіла збірна Іваничівського району
[18.02.2010 15:01] - 6 лютого 2010 року відбувся чемпіонат області з вільної боротьби серед юнаків та дівчат. Вперше він проходив у селищі Іваничі, на базі районної дитячо - юнацької спортивної школи.
Європейські Дні Добросусідства.
[29.08.2009 17:08] - 29-30 серпня 2009 року на руслі ріки Буг неподалік с. Кречів, (Волинська область) та острова Крилів (Люблінське воєводство) відбудуться Європейські Дні Добросусідства. На прикордонних територіях України та Польщі спеціально для цієї події буде споруджено міст над рікою Буг.

Іваничі святкує День Незалежності України.
[24.08.2009 22:00] - І з цієї нагоди був влаштований концерт в селищі Іваничі присвячений цій річниці, на якому виступали такі гурти: "Такт" – смт.Локачі, "Сезон", "Прибужани", "СтереоДень" – смт.Іваничі, "Копірайт" - м.Луцьк.

ХІІІ збір молодих козаків Волині в урочищі «Прощаниця».
[22.05.2009 18:38] - 21-22 травня 2009 року урочищі «Прощаниця» відбувся черговий ХІІІ збір молодих козаків Волині в с.Милятин Іваничівського району Волинької області.
Запущений сервіс додавання коментарів до опублікованого відео
[16.02.2009 19:07] - Шановні Пані і Панове, які є відвідувачами і гостями сайту, до Вашої уваги ми пропонуємо можливість коментування відеороликів які є розміщенні на сайті.
Сайт Ivanychi.com.ua народився
[05.06.2008 14:27] - Сьогодні в інтернеті з'явилася перша  сторінка

Реклама  
Ваша реклама на нашому сайті